Punjena mesna štruca

2015-03-29
  • Porcija : 6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 60m
  • Spremno za : 1:20 h

Mesna štruca je jedno od najzahvalnijih jela od mljevenog mesa. Nema puno prtljanja, rađenja kuglica kao za ćuftice i slično… E sad, možete si povremeno malo priuštiti kompliciranja ako znate da će se isplatiti… Kao u ovom jelu :)

Uz mesnu štrucu možete servirati pire rumpir ili kao što sam ja napravio – lepezasti krumpir

Sastojci

  • 500 gr mljevenog svinjskog (ili nekog drugog) mesa
  • 1 jaje
  • 1 žličica crvene paprike
  • sol, papar
  • 1 luk (sitno sjeckan)
  • malo krušnih mrvica
  • 200 gr ribanog ementalera
  • 5-6 kriški starog kruha (bez kore)
  • malo mlijeka
  • peršinov list - cca jedna žlica svježeg ili pola suhog
  • 50 gr suhe šunke ili pršuta
  • 100 gr pancete
  • 1 dcl bijelog vina

Postupak

Korak1

Dobro pomiješajte meso, sitno sjeckani luk, crvenu papriku, jaje i začinite solju i paprom po želji. Ako vam se čini da je pretekuće dodajte malo krušnih mrvica.

Korak2

Prebacite smjesu na pek papir, prekrijte drugim komadom pek papira i razvajajte na debljinu cca pola cm.

Korak3

Kruh namočite u mlijeku par minuta pa ga dobro iscijedite. Natrgajte ga na komadiće i pomiješajte s ribanim sirom, peršinovim listom. Rasporedite smjesu preko prve mesne smjese. Na kraju poslažite još i listiće šunke. Pomoću pek papira na kojem se nalazi formiraje roladu.

Korak4

Kalup (uski duguljasti za kruh) obložite pancetom pa stavite štrucu. Prelijte bijelim vinom i prekrijte folijom. Pecite 40-ak minuta na 200 stupnjeva.

Korak5

Nakon 40 minuta maknite foliju i iscijedite svu tekućinu (bit će je dosta). Tekućinu možete reducirati da dobijete fini umak. Vratite štrucu da se zapeče 10 minuta. kako bi panceta dobila hrskavost. Prije posluživanja ostavite par minuta da malo odleži.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

7.369

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *