Punjene paprike

2014-08-24
punjene paprike
  • Količina : 10 paprika
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 1:30 h
  • Spremno za : 1:40 h

Postoje dva domaća jela s mljevenim mesom koja mi obilježavaju dva godišnja doba – to je sarma zimi i punjene paprike ljeti… I tako sam se neki dan odlučio okupati stan mirisom punjene paprike…

Gotovo jelo možete poslužiti s pire krumpirom :)

Sastojci

  • 800 gr miješanog mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • malo crvene paprike
  • sol i papar
  • 1 šalica riže
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 10 paprika babura
  • malo ulja
  • 2 žlice brašna
  • 3 žlice koncentrata rajčice
 

Postupak

Korak1

Paprike očistite od sjemenki i peteljki.

Korak2

Mljeveno meso pomiješajte sa sitno sjeckanim lukom i gnječenim češnjakom. Dodajte papriku, sol, papar, rižu i peršin. Sve dobro promiješajte i punite paprike.

Korak3

U lonac za kuhanje stavite par žlica ulja i prepržite brašno. Dodajte koncentrat rajčice i dolijte oko pola litre vode pa promiješajte i kuhajte minutu dvije.

Korak4

Složite punjene paprike u lonac u pripremljeni umak. Ako je potrebno, dodajte još malo vode kako bi paprike bile skroz u umaku. Kuhajte sat i pol na laganoj vatri.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.337

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini