Pureća rolada s orasima i parezanom

2015-01-11
pureca rolada
  • Porcija : 6-8
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 1:30 h
  • Spremno za : 2:00 h

Iako je ova rolada kod mene bila zvijezda blagdana, možete ju naravno napraviti i u neblagdansko vrijeme. Moram priznati da mene i inače malo ljuti što su neka jela baš vezana uz blagdane. Kao da francuska salata, sarma, neka fina šunkica ili purica moraju biti posluživani samo i isključivo uz Božić, Novu godinu ili Uskrs… Priuštite si ta jela i tijekom godine, ok – možda vam se neće dati spremati to kad se mrtvi vratite s posla tijekom radnog tjedna, ali još uviijek vam ostaje 50-ak subota i nedjelja u godini :)

Inače, pred neko vrijeme sam vidio ovaj recept na netu, ali ga više nisam uspio pronaći… Pa sam improvizirao po sjećanju :)

Sastojci

  • file purećih prsa (otprilike do 1 kg)
  • sol, papar, crvena paprika
  • 1 šalica oraha
  • 1 šalica parmezana
  • 1/2 šalice peršinovog lista
  • 1 češanj češnjaka
  • maslinovo ulje
  • oko 100 gr tanko rezane pancete

Postupak

Korak1

Pureći file prerežite na pola skoro do kraja i raširite ga "kao knjigu" kako biste dobili što veću površinu. Prekrijte ga plastičnom folijom i istucite ga na nešto manje od centimetra debljine. Posolite, popaprite i posipajte crvenom paprikom pa ostavite minimalno pola sata da upije začine

Korak2

Za to vrijeme pripremite nadjev. U sjeckalici usitnite orahe, posolite, popaprite, dodajte parmezan, češnjak i peršinov list. Ulijevajte malo pomalo maslinovog ulja dok ne dobijete mazivu smjesu.

Korak3

Na prozirnu foliju složite trakice pancete jednu do druge. Preko pancete stavite puretinu pa premažite nadjevom. Zarolajte u roladu. Pomozite si folijom. Na kraju maknite foliju, a roladu stavite peći poklopljenu u pećnicu na 190 stupnjeva cca sat vremena.

Korak4

Nakon sat vremena maknite poklopac i pecite još 20-ak minuta do pola sata.

I naravno, kao prilog poslužiti mlince, a što drugo…

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.259

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • novogodisnja mousse torta

    Novogodišnja mousse torta s pjenušcem, bijelom čokoladom i višnjama

  • gingerbread

    Kolačići s đumbirom (Gingerbread)

  • gingerbread kucica

    Gingerbread kućica

  • bozicni liker

    Božićni liker

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *