Quiche Lorraine

2014-03-20
  • Porcija : 6
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 1:30 h

Kao što većina vas vjerojatno zna, “quiche” je slana pita… A Quiche Lorraine je najpoznatiji od svih quicheva… U originalu se sastoji samo od tri osnovna sastojka: vrhnje, jaja i slanina… Ova moja verzija je obogaćena kockicama sira…

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 180 gr glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 90 gr maslaca
  • 1 žumanjak
  • 1 bjelanjak za premazati tijesto
  • Za nadjev:
  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 žlice milerama
  • 100 gr slanine ili pancete
  • 100 gr sira (gauda)
  • sol, papar po želji
  • malo crvene paprike
  • malo sjeckanog peršinovog lista

Postupak

Korak1

Pomiješajte brašno i sol pa dodajte hladni maslac narezan na kockice. Mrvite smjesu dok ne dobijete teksturu poput krušnih mrvica. Dodajte žumanjak i dvije žlice hladne vode pa zamijesite tijesto. Stavite ga 30 minuta u frižider.

Korak2

Izvadite tijesto iz frižidera, razvaljajte ga i stavite u kalup za pitu. Premažite tijesto bjelanjkom i stavite u frižider dok pripremate nadjev.

Korak3

Slaninu narežite i popržite na tavi dok ne postane hruskava.

Korak4

Narežite sir na kockice. Ta dva sastojka poslažite na tijesto

Korak5

Sve zalijte mješavinom vrhnja, milerama, jaja i začina. Po vrhu pospite nasjeckani peršin pa stavite peći na 180°C 40 minuta

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.435

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    493,96 kcl
  • Bjelančevine

    17,32 gr
  • Ugljikohidrati

    25,34 gr
  • Masti

    35,96 gr