Quiche s ricottom i špinatom

2014-03-16
  • Porcija : 6
  • Priprema : 30m
  • Kuhanje : 50m
  • Spremno za : 2:00 h

Obožavam quicheve u raznoraznim varijantama… Vrlo su zahvalni jer je prhko tijesto doista jednostavno za napraviti, a punjenje može biti doslovno od bilo čega što imate u frižideru…

A danas je punjenje bilo sa ricotta sirom i špinatom…

Sastojci

  • Za prhko tijesto:
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice sitno sjeckane majčine dušice
  • 60 ml maslinova ulja
  • 120 ml ledene vode
  • Za nadjev:
  • 180 gr milerama ili masnog kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • 125 gr ricotta sira
  • pola glavice luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 125 gr špinata
  • 50 gr parmezana
  • malo muškatnog oraščića
  • sol, papar
  • 50 gr sira tipa gauda

Postupak

Korak1

Za tijesto pomiješajte sol, brašno i majčinu dušicu. Dodajte maslinovo ulje i ledenu vodu i kratko zamijesite, tek toliko da se tijesto formira u kuglu. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 1 sat.

Korak2

Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva.

Korak3

Tijesto razvaljajte u krug na lagano pobrašnjenoj površini te pomoću valjka prenesite u okrugli kalup za pite. Rubove koji vire, koji su višak odrežite, a tijesto ispikajte vilicom. Preko tijesta stavite pek papir, a preko njega grah (kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja) i pecite 10 min.

Korak4

Nakon toga maknite grah i papir pa vratite u pećnicu na još 5 minuta. Izvadite da se malo ohladi.

Korak5

Za nadjev nasjeckajte luk i češnjak te ga stavite dinstati na par kapi maslinovog ulja.

Korak6

Nasjeckajte špinat i dodajte ga luku. Dinstajte na laganoj vatri 5-6 minuta, pa stavite da se malo ohladi.

Korak7

Pomiješajte jaja, mileram, ricottu, parmezan, muškatni oraščić, sol i papar. Dodajte i špinat.

Korak8

Prebacite sve preko tijesta u kalup pa preko svega naribajte sir. Stavite peći na 200 stupnjeva 25-35 minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

2.503

Moglo bi vas zanimati:
  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese

  • Necci

  • talijanske ružice

    Talijanske ružice s mozarellom, bosiljkom i jogurtom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    453,04 kcl
  • Bjelančevine

    17,42 gr
  • Ugljikohidrati

    32,2 gr
  • Masti

    28,35 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *