Raffaello torta

2017-06-10
  • Količina : kalup 24 cm
  • Priprema : 40m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 4:00 h

Još jedan rođendan, još jedna nova torta… Ovaj put prožeta okusima kokosa, badema i bijele čokolade… Za sve koji vole ove fine kuglice, obožavat će i ovu tortu :)

Sastojci

  • Biskvit:
  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 200 gr (1 cup) šećera
  • 100 gr (1 cup) mljevenih badema
  • 135 gr (1 cup) glatkog brašna
  • 1 žličica ekstrakta badema
  • Krema:
  • 200 gr bijele čokolade
  • 4 (oko 0,5 dcl) žlice kokosovog mlijeka
  • 250 gr mascarpone sira
  • 0,5 l vrhnja za šlag
  • 40 gr (1/4 cup) šećera u prahu
  • 50 gr (2/3 cup) kokosovog brašna
  • I još:
  • malo maslaca i brašna za kalup
  • 2,5 dcl kokosovog mlijeka
  • kokosovo brašno, listići badema, bijela čokolada, raffaello za ukrašavanje

Postupak

Korak1

Najprije odvojite bjelanjke od žutanjaka pa od bjelanjaka uz dodatak prstohvata soli i postupno dodavanje šećera istucite čvrsti snijeg.

Korak2

Žutanjke lagano izmutite sa malo ekstrakta badema te ih lagano špatulom umiješajte u snijeg od bjelanjaka. Zatim dodajte bademe i dalje špatulom oprezno i lagano miješajte. Na kraju dodajte i brašno, naravno pažljivo miješajući.

Korak3

Lagano namastite kalup i posipajte ga brašnom. Naravno, možete koroistiti i pek papir ako vam je lakše. Prebacite smjesu u kalup, lagano poravnajte vrh i pecite 40-45 minuta na 170 stupnjeva. Kad je biskvit gotov, ostavite ga par minuta da se ohladi u kalupu, a nakon toga ga izvadite i pustite da se skroz ohladi.

Korak4

Dok se biskvit hladi, napravite kremu. Prvo zagrijavajte bijelu čokoladu i 4 žlice kokosovog mlijeka na pari, dok se čokolada ne otopi pa maknite s pare i ostavite da se malo prohladi. Do tada vi izmiksajte mascarpone da postane skroz gladak. Dodajte mu otopljenu čokoladu i dobrro pomiješajte.

Korak5

U drugoj posudi miksajte vrhnje za šlag s malo šećera u prahu dok ne dobijete šlag (nemojte ga premiksati). Postupno dodajte šlag u smjesu mascarponea i bijele čokolade. Na kraju umiješajte i kokosovo brašno. Ostavite kremu u frižideru dok vam ne bude potrebna.

Korak6

Biskvit prerežite na 3 dijela. Prvi dio stavite na tanjur za tortu i prvo prelijte s otprilike 4-5 žlica kokosovog mlijeka. Na to razmažite kremu otprilike 1 cm debljine. Ponovite isti postupak još dva puta. Ostatak kreme razmažite i po rubovima torte pa stavite da se hladi bar dva-tri sata.

Korak7

Na kraju još posipajte tortu s malo kokosa i ukrasite bademima, struganom bijelom čokoladom i naravno Raffaello kuglicama :)

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.112

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem