Ratatouille

2016-07-07
ratatouille
  • Porcija : 4
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 2:00 h
  • Spremno za : 2:20 h

Evo nam još jednog francuskog jela koje je davno prestalo biti samo francusko. Toliko je poznato da je i iz Disneyeve produkcije 2007. izašao crtić s kojim dijeli ime… Naravno, to je Ratatouille. Tikvica, patlidžan, paprika, luk, sve u slasnom umaku od rajčice, češnjaka i provansalskih trava.

Postoje brojne verzije ovog jela, a ova moja je iz pećnice…

Sastojci

  • malo maslinovog ulja
  • limenka pelata rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 prstohvata ružmarina
  • 2 prstohvata majčine dušice
  • 2 prstohvata origana
  • 2 prstohvata mažurana
  • 1 tikvica
  • 1 luk
  • 1 patlidžan
  • 1 paprika
  • 1 rajčica
  • sol i papar

Postupak

Korak1

Na dno vatrostalne posude stavite nasjeckane pelate (skupa s tekućinom iz limenke). Posolite, popaprite i protisnite češnjak. Dodajte po jedan prstohvat svih začina i pomiješajte.

Korak2

Ostalo povrće narežite na tanke okrugle kriške i slažite preko umaka. Sve prelijte s malo maslinovog ulja te začinite s ostatkom začina. Pecite prekriveno folijom na 160 stupnjeva oko sat i pol. Nakon toga skinite foliju i pecite na 180 stupnjeva 20-30 minuta.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.071

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak