Salata od lignji i krumpira s fetom

2014-05-11
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 25m

Savršeno predjelo nekom mediteranskom meniju – topla salata od lignji i krumpira s feta sirom i mladim lukom… Inspiracija je bila nekoliko drugih recepata pa ne znam koji izvor navesti… stoga sam odlučio da je to ipak moj recept :)

Sastojci

  • 500 gr lignji
  • 400 gr krumpira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mladi luk
  • 150 gr feta sira
  • maslinovo ulje
  • sok 1 limuna
  • sjeckani peršinov list
  • sol, papar
 

Postupak

Korak1

Krumpir narezati na kockice i kuhati 15 minuta u slanoj vodi. Procijediti i dobro ohladiti.

Korak2

Lignje očistiti i narezati na kolutiće pa staviti na maslinovo ulje s malo češnjaka. Posoliti i popapriti pa ostaviti da se poklopljene dinstaju 15 minuta.

Korak3

U zdjelu ubaciti lignje, krumpir, na kockice narezanu fetu, sitno sjeckani mladi luk te sve preliti dresingom od dvije žlice maslinovog ulja, limunovog soka, soli, papra i sjeckanog peršinovog lista

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.184

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • Frangipane pita sa smokvama

    Frangipane pita sa smokvama

  • quiche s tri sira i tikvicama na palenti

    Lažni quiche s tri sira i tikvicama na palenti

  • crni rezanci s gamberima i cherry rajcicama

    Crni rezanci s gamberima i cherry rajčicama

  • Mediteranska piletina s limunom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    358,67 kcl
  • Bjelančevine

    26,8 gr
  • Ugljikohidrati

    24,29 gr
  • Masti

    16,56 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *