Salata od piletine i ananasa

2014-04-04
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 1:30 h

Evo na ovim stranicama još malo egzotike… Lagano meso poput pilećeg savršeno se slaže i s okusima koje nismo možda navikli gledati u slanim jelima… Tako je na red došao i ananas… Piletina se za ovu priliku marinira u indijskoj tandoori mješavini začina uz dodatak jogurta. Kako napraviti svoju tandoori mješavinu, možete pogledati na ovom linku… 

Sastojci

  • 2 pileća filea
  • 1 jogurt
  • 1 žlica tandoori začinske mješavine
  • sok 1 limuna
  • 1/4 svježeg ananasa (nikako iz kompota!)
  • 8 cherry rajčica
  • 1 mladi luk
  • nekoliko listova zelene salate
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Piletinu narezati na trakice. U posudi dobro pomiješati sve sastojke za marinadu (tandoori, jogurt i 1/2 limunova soka) pa marinirati piletinu sat vremena u frižideru

Korak2

Nakon sat vremena izvaditi meso iz marinade i peći ga na laganoj vatri sa svih strana pa staviti da se ohladi

Korak3

Pomiješati piletinu, ananas i povrće te preliti dresingom od maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.754

Moglo bi vas zanimati:
  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • Indijska piletina

    Indijska piletina

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    191 kcl
  • Bjelančevine

    14,61 gr
  • Ugljikohidrati

    12,05 gr
  • Masti

    9,56 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *