Saltimbocca alla Romana

2017-05-15
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 20m

Saltimbocca alla Romana je jednostavno talijansko jelo pripremljeno od samo nekoliko sastojaka – teletine, pršuta, kadulje, maslinovog ulja, bijelog vina i po želji malo maslaca. Doslovni prijevod bi bio “skočiti u usta”, a to pokazuje dvije stvari – brzinu pripreme i savršen okus… 

Sastojci

  • 2 teleća odreska
  • 4 kriške pršuta
  • 4 lista svježe kadulje
  • sol, papar
  • malo oštrog brašna
  • 1 dcl bijelog vina
  • malo maslaca

Postupak

Korak1

Istucite odreske batom za meso da budu što tanji i odstranite opne ili višak masnoće. Prerežite svaki odrezak na pola po duljini i začinite paprom i malo soli (pazite da ne ptetjerate jer je pršut slan).

Korak2

Na svaki komad stavite krišku pršuta i list kadulje pa ih pričvrstite čačkalicom. Uvaljajte ih lagano u brašno.

Korak3

U tavicu stavite malo maslinovog ulja i pecite odreske prvo tri minute na strani bez pršuta, zatim ih okrenite i pecite dodatne tri minute. Još jednom okrenite da pršut opet bude gore te zalijte bijelim vinom.

Korak4

Kuhajte dok vino ne ispari pa dodajte malo maslaca za ljepši umak. Držite na vatri dok se maslac ne otopi.

Korak5

Servirajte prelivene sa žlicom umaka.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

319

Moglo bi vas zanimati:
  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese