Savijača s breskvama i sirom

2014-05-09
  • Porcija : 10
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 30m

Evo jedan brzi brzi desert – za one koji vole sir u kombinaciji s voćem

Sastojci

  • cca 275 gr lisnatog tijesta (ovisno o pakiranju)
  • 300 gr breskve iz kompota
  • 250 gr svježeg sira
  • 50 gr šećera u prahu + dodatno za posipanje
  • vanilin šećer
  • krušne mrvice

Postupak

Korak1

Breskve iz kompota dobro ocijedite i sitno nasjeckajte.

Korak2

Svježem siru dodajte šećer u prahu i vanilin šećer pa ga dobro pomiješajte (ako ima grudica, možete ga razraditi mikserom). Dodajte i sjeckane breskve pa još jednom pomiješajte

Korak3

Ako koristite zaleđeno lisnato tijesto, pustite ga da se odmrzne na sobnoj temperaturi pa ga razvaljajte. Ako koristite ono gotovo razvaljano (kao ja), samo ga odrolajte.

Korak4

Lisnato tijesto posipajte krušnim mrvicama pa rasporedite nadjev na nešto manje od pola dužine. Preklopite s drugom polovicom i malo pritisnite rubove. Oštrim nožem napravite rezove na gornjoj strani tijesta otprilike svakih 4-5 cm (para će moći izlaziti van, a i vama će kasnije biti lakše rezati kolač)

Korak5

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20-ak minuta (dok tijesto ne porumeni i bude pečeno). Nakon što se ohladi, posipajte šećerom u prahu.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.839

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    170,6 kcl
  • Bjelančevine

    5,03 gr
  • Ugljikohidrati

    23,58 gr
  • Masti

    7,15 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *