Savršeni krumpir iz pećnice

2014-05-07
savrseni krumpir iz pecnice
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 40m

Sad će se netko od vas vjerojatno pitati čemu uopće ovakav recept, jer svatko zna ispeći krumpir u pećnici. Ipak, s obzirom da na ove stranice zalaze i apsolutni početnici, moj je odgovor – zašto ne?… Uostalom, svatko od nas priprema krumpir drugačije, pa zašto ne podijeliti ovaj način koji je meni jednostavno najbolji :)

Sastojci

  • oko 600 gr mladog krumpira
  • crvena paprika, majčina dušica
  • sol, papar
  • ulje

Postupak

Korak1

Mladi krumpir dobro operite i ostavite u kori. Ako koristite stari krumpir, ogulite ga. Narežite svaki krumir na komade veličine cca 4 cm pa stavite kuhati 10-ak minuta u slanu vodu. Ovisno o vrsti krumpira možda će vam trebati manje ili više vremena, a s kuhanjem završite kad vam djeluje da je skoro do kraja kuhan.

Korak2

Izvadite krumpire, ocijedite ih i ostavite da se skroz ohlade i osuše.

Korak3

Krumpir stavite u posudu za pečenje pa posolite, popaprite, začinite paprikom i majčinom dušicom. Prelijte s malo ulja i sve skupa dobro izmiješajte.

Korak4

Pecite na 200 stupnjeva 20-25 minuta dok krumpiri ne porumene.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.371

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    196,50 kcl
  • Bjelančevine

    3,35 gr
  • Ugljikohidrati

    26,40 gr
  • Masti

    10,29 gr