Sendvič s poširanim jajima

2014-05-02
Sendvic s posiranim jajima
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 5m
  • Spremno za : 10m

Evo jedne ideje za (možda) malo drugačiji doručak – sendvič s poširanim jajima… Za poširana jaja treba malo više strpljenja, ali ukus je nekako drugačiji od uobičajenijih načina kuhanja ili pečenja pa se isplati s vremena na vrijeme malo potruditi s njima.

A kako na youtubeu ima mnoštvo raznoraznih tutorijala, predlažem da si pogledate ovaj i naučite kako jednostavno poširati jaja :)

Sastojci

  • 2 jaja
  • tost
  • šunka
  • sol, papar
  • maslac
  • 2 žlice octa

Postupak

Korak1

Zagrijte vodu s malo octa. Važno je da bude vruća, ali da ne kipi.

Korak2

Razbijte jaje u zdjelicu. Žlicom ili pjenjačom miješajte vodu u istom smjeru kako biste u sredini napravili "vrtlog" (pogledajte video) u koji onda pažljivo ubacite jaje. Vrtlog kojeg ste napravili će lagano omotavati bjelanjak oko žumanjka.

Korak3

Kuhajte oko 3 minute. Kad su gotova, možete ih prebaciti u zdjelu s ledenom vodom kako bi se dodatno stegnula - ali nije uvjet.

Korak4

Tost premažite maslacem i pecite na tavi ili pećnici. Na njega stavite šunku i poširana jaja.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Ocijeni ovaj recept

3 ljudi ocijenilo recept

1.108

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *