Sicilijanski Cannoli

2017-05-27
Cannoli
  • Količina : 10-ak
  • Priprema : 30m
  • Spremno za : 2:00 h

Prošlo je već jako puno vremena od našeg odlaska na Siciliju, ali lijepo se podsjetiti s vremena na vrijeme tih dana… Tako je došlo vrijeme i za jedan od najpoznatijih deserata tog talijanskog otoka – hrskave cjevčice punjene finom kremom. Ovdje uz dodatak čokolade, ali možete koristiti i kandirano voće ili orašaste plodove…

Jedini “problem” s ovim jelom je što trebate imati male metalne tuljce koji služe kao modeli za ove hrskave cjevčice, ali to se danas lako (i jeftino) nabavi preko neta ;)

Sastojci

  • Cannoli:
  • 250 gr glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica kakaa
  • 1 žličica cimeta
  • 20 gr maslaca
  • 1 jaje
  • 1,2 dcl bijelog suhog vina
  • ulje za prženje
  • Nadjev:
  • 250 gr ricotte
  • 2-3 žlice šećera u prahu
  • limunova korica
  • vanilija ili vanilin šećer
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • čokoladne kapljice ili sitno sjeckana čokolada
  • po želji kandirano voće, pistacije, bademi, orasi...

Postupak

Korak1

Za tijesto pomiješajte glatko brašno, prstohvat soli, punu žlicu šećera, otprilike žličicu kakaa i isto toliko cimeta. 20 gr (nije greška, samo 20 gr) hladnog maslaca umiješajte (mrviti prstima) u tu praškastu mješavinu kao kad radite prhko tijesto.

Korak2

Dodajte jedno jaje i 1,2 dcl bijelog suhog vina. Sve umijesite u tijesto pa zamotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider na sat vremena.

Korak3

Za to vrijeme napravite filu od ricotte, 2-3 žlice šećera u prahu, limunove korice i vanilije. Posebno umutite vrhnje da dobijete čvrsti šlag pa ga lagano sjedinite sa sirom. Umiješajte po želji komadiće čokolade, kandirano voće ili pistacije (ili sve). Ostavite u frižideru.

Korak4

Tijesto tanko razvaljajte pa režite okruglim rezačem ili nekom zdjelicom. Pobrašnite valjkasti "kalup" pa oko njega omotajte krug tijesta. Vrh gdje se spaja "zalijepite" s malo vode i dobro stisnite. Pržite ih u kipućem ulju dok ne porumene. Odložite ih na papirnati ručnik i pustite da se ohlade. Nakon što su skroz hladni punite ih...

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.034

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak