Slani cheesecake

2014-08-23
slani cheesecake
  • Količina : 15-ak šnita
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 50m
  • Spremno za : 1:10 h

Svi već znate za moju fascinaciju cheesecakeovima svih vrsta… Međutim, nisu svi ljubitelji sira u slatkim varijantama… Samo za njih, stiže i cheesecake u slanoj varijanti :) Savršen za predjelo ili, kao što je ovdje bio slučaj, malu tortu iznenađenja :)

Iako sam ja radio varijantu mini tortice, ovdje su sastojci za klasični kalup za tortu…

Sastojci

  • Za koru:
  • 200 gr slanih krekera
  • 60 gr maslaca
  • Za kremu:
  • 600 gr krem sira
  • 3 jaja
  • 1 kiselo vrhnje ili mileram
  • sol, papar
  • 1/2 žličice majčine dušice
  • 50 gr kulena
  • 50 gr parmezana
  • Za ukras:
  • krem jogurt
  • rajčica

Postupak

Korak1

Samljeti krekere pa ih pomiješati s otopljenim maslacem. Utisnuti na dno kalupa za tortu. Stavite kalup u frižider dok pripremate kremu.

Korak2

Dobro izmiksajte krem sir pa dodajte vrhnje (ili mileram), sol, papar i majčinu dušicu. Zatim dodajte jedno po jedno jaje cijelo vrijeme miksajući između dodavanja. Na kraju dodajte sitno nasjeckani kulen ili neku drugu kobasicu.

Korak3

Kremu prelijte preko podloge pa posipajte naribanim parmezanom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 150 stupnjeva 50 minuta.

Korak4

Ostavite nakon pečenja bar 10 minuta u lagano odškrinutoj pećnici. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa minimalno 3 sata u frižideru.

Korak5

Ukrasite sitno sjeckanom rajčicom i prelijte krem jogurtom

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.665

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *