Slatko kiseli umak

2014-05-01
slatko kiseli umak
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 20m

Slatko kiseli umak jedan je od neizostavnih dijelova kineskog objeda… Posebno ako su uz njega servirane proljetne rolice :)

Sastojci

  • 1/3 cup (0,8 dcl) rižinog ili alkoholnog octa
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice umaka od rajčice ili ketchupa
  • 1 žlica soja sosa
  • 2 žličice gustina
  • 4 žlice vode

Postupak

Korak1

Staviti kuhati ocat, šećer, soja sos i ketchup.

Korak2

Kad zavrije, dodati dobro izmiješan gustin s vodom. Miješati dok se ne zgusne pa ohladiti

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.278

Moglo bi vas zanimati:
  • Piletina s povrcem u curry umaku

    Piletina s povrćem u curry umaku

  • Moo goo gai pan

    Moo goo gai pan (sjeckani šampinjoni i piletina u woku)

  • povrce i gamberi u curry umaku

    Povrće i gamberi u curry umaku

  • Tamagoyaki

    Tamagoyaki – japanski rolani omlet

  • teriyaki tuna u sezamu

    Teriyaki tuna u sezamu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *