Smajli torta od vanilije i bijele čokolade

2015-05-31
  • Količina : 15-20 šnita
  • Priprema : 45m
  • Kuhanje : 60m
  • Spremno za : 3:00 h

Jedna zgodna, a ne pretjerano zahtjevna torta. Osnovu sam pronašao na ovim stranicama, a punio sam ju malo dorađenom kremom od vanilije i bijele čokolade s dodatkom tučenog vrhnja za šlag.

Sastojci

  • 240 ml (1 cup) mlijeka
  • 170 gr (3/4 cup) šećera
  • 210 gr (1 i 1/2 cup) brašna (pola oštro, pola glatko)
  • 2 praška za puding od vanilije
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica arome vanilije
  • 100 gr maslaca na sobnoj temperaturi
  • Za kremu:
  • 500 ml kreme od vanilije i bijele čokolade
  • 2 dcl vrhnja za šlag
  • Za ukrašavanje:
  • 100 gr tamne čokolade

Postupak

Korak1

U ovom receptu ćemo krenuti od kraja - prvo ćemo napraviti ukrase (u ovom slučaju naočale i usta) od čokolade. Otopite čokoladu na pari pa ju stavite u vrećicu ili tubu za ukrašavanje. Na pek papiru nacrtajte željene oblike pa tanko nanesite čokoladu prema modelu. Stavite na hlađenje.

Korak2

Za biskvit zagrijte mlijeko i šećer dok se šećer skroz ne otopi u mlijeku. Zatim stavite posudu u hladnu vodu da se brže ohladi. Treba postati mlako. Tada dobro umiješajte prašak za puding i mekani maslac sobne temperature. Sve dobro pomiješajte.

Korak3

U drugoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke pa u njih ulijte gore pripremljenu smjesu. Miješajte dok više ne bude grudica te prelijte u lagano namašćen i pobrašnjen kalup za tortu (ja sam radio u 17 cm pa je ispala višlja i rezao sam ju na tri dijela).

Korak4

Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva 55 minuta do sat vremena. Ako koristite drugačije kalupe, moguće je da će biti gotova i ranije - provjerite s čačkalicom. Kad je gotova, izvadite tortu da se u potpunosti ohladi. Zatim ju prerežite na dva ili tri dijela i punite kremom po želji.

Korak5

Ja sam koristio kremu od vanilije i bijele čokolade  kojoj sam dodao istučeno vrhnje za šlag i malo žute prehrambene boje kako bi smajlić bio malo žući. Stavite kremu između slojeva, a na kraju premažite cijelu tortu izvana. Stavite čokoladne ukrase i stavite da se ohladi.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.393

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *