Smotani pršut

2015-07-08
smotani prsut
  • Količina : 15
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

Iako se ne radi o nekom ludom receptu, stavljam ga ovdje na stranice čisto kao ideju kad vam pofale ukusne grickalice uz pivu, vino ili neko drugo piće…

Sastojci

  • 275 gr lisnatog tijesta
  • 7-8 šnita pršuta

Postupak

Korak1

Ako koristite zamrznuto lisnato tijesto, stavite ga da se otopi na sobnoj temperaturi pa ga razvaljajte. Ili koristite gotovo razvaljano lisnato tijesto kao i ja. Razrežite ga na 15-ak traka širine cca 2 cm. Šnite pršuta prerežite po dužini na trake podjednake širine kao trake lisnatog.

Korak2

Na svaku traku lisnatog tijesta stavite traku pršuta pa ih zavrnite nekoliko puta da dobijete oblik poput ovih štapića sa slike.

Korak3

Pecite na 220 stupnjeva 15-20 minuta dok tijesto ne porumeni. Ostavite da se malo ohladi i poslužite uz omilljeno piće

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, , Sastojci:,
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.143

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    83 kcl
  • Bjelančevine

    2 gr
  • Ugljikohidrati

    6 gr
  • Masti

    5 gr