Spaghetti Carbonara

2016-06-04
carbonara
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 15m

Jedno od najpoznatijih talijanskih jela s tjesteninom su zasigurno i spaghetti Carbonara. Kremasti umak od jaja uz kockice pancete i ribani parmezan – ima li što bolje? 

Sastojci

  • 150 gr špageta
  • žlica maslaca
  • 70 gr pancete ili slanine
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica kiselog vrhnja (opcionalno)
  • 40 gr parmezana
  • 1 jaje
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Stavite kuhati špagete prema uputama na pakiranju. Obično im treba 9-10 minuta.

Korak2

U međuvremenu na malo maslaca prepržite kockice pancete ili slanine, dodajte istisnuti češnjak.

Korak3

Izmutite jaje s parmezanom, malo soli i papra i po želji žlicom kiselog vrhnja (u originalnom receptu ga nema, ali meni paše). Dobivenu smjesu dodajte panceti, pomiješajte i odmah maknite s vatre.

Korak4

U umak dodajte i kuhane špagete s malo vode u kojoj se tjestenina kuhala. Sve dobro miješajte nekoliko trenutaka. Toplina tavice, kao i kipući špageti bit će dovoljni da jaja ne budu sirova.

Korak5

Poslužite s nekoliko listića parmezana i još malo papra.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.089

Moglo bi vas zanimati:
  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • rizoto sa sumskim plodovima

    Rižoto sa šumskim plodovima

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese

  • Necci