Stracciatella alla romana

2015-06-02
Stracciatella alla romana
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 25m

Volim putovati, to već znate. A na tim putovanjima volim isprobavati neka nova jela koja su karakteristična za dijelove svijeta u kojima jesam. Tako sam na (sada već davnom i pomalo zaboravljenom) putovanju u Rim probao tradicionalnu juhu s jajima i parmezanom – Stracciatella alla romana. I danas, nekoliko godina kasnije, naletio sam na recept za tu juhu pa je došao red da se i ona nađe na ovim stranicama.

Sastojci

  • 1 litra pilećeg temeljca (ili kocka za juhu i litra vruće vode)
  • 4 jaja
  • 4 žlice ribanog parmezana
  • sol, papar
  • 1/2 žličice ribanog muškatnog oraščića
  • malo peršina

Postupak

Korak1

Ako umjesto temeljca koristite kocku za juhu (kao što sam ja), prvo kocku dobro promiješajte u vrućoj vodi pa pustite da se skroz ohladi (stavite posudu u hladnu vodu).

Korak2

4 jaja jako izmutite s pjenjačom pa im dodajte oko 1,5 dcl juhe, parmezan, sol, papar i muškatni oraščić. Sve dobro izmutite još jednom.

Korak3

Ostatak juhe stavite da zakipi. Smanjite skroz vatru (ili maknite s vatre u potpunosti) pa u laganom mlazu ulijevajte smjesu jaja i parmezana, cijelo vrijeme miješajući.

Korak4

Malo pojačajte vatru (srednje jako) i kuhajte juhu narednih 5-6 minuta, cijelo vrijeme jako muteći pjenjačom kako biste "razbili" jaja dok se kuhaju i dobili svojevrsnu pjenicu od jaja.

Korak5

Juhu poslužite odmah, posipanu s malo sjeckanog peršina i listićima parmezana.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.543

Moglo bi vas zanimati:
  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese

  • Necci

  • talijanske ružice

    Talijanske ružice s mozarellom, bosiljkom i jogurtom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *