Šunka u kruhu

2014-04-13
  • Porcija : 8
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 60m
  • Spremno za : 4:00 h

Kakav bi Uskršnji doručak bio bez ovog divnog jela?… Prošle godine sam ju radio prvi put, a za ovu godinu je šunkica već u frižideru i čeka pravi trenutak da se nađe u ogrtaču od tijesta…

Sastojci

  • 1 šunka ili rolana lopatica ili sušena lopatica (oko 1 kg)
  • 800 gr glatkog brašna
  • 1 kocka germe
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1,6 dcl toplog mlijeka
  • 2-3 dcl mlake vode (po potrebi)
  • 1 žličica šećera
  • malo ulja

Postupak

Korak1

U veliku zdjelu prosijati brašno s praškom za pecivo i soli. U posebnoj zdjelici pomiješati izdrobljeni kvasac s mlijekom, žličicom brašna i šećerom. Kad se kvasac digne, dodati ga brašnu.

Korak2

Sve fino izmijesiti uz postupno dodavanje mlake vode. Prekriti ga suhom čistom krpom i pustite da se diže. Kad je tijesto doseglo dvostruku veličinu, izvadite ga iz zdjele i još jednom izmjesite.

Korak3

Razvaljajte tijesto na cca 2-3 cm, na sredinu stavite šunku (koju ste prije skuhali i osušili, te maknuli kožu ili višak masnoće).

Korak4

Šunkicu fino zamotajte u tijesto, ukrasite po želji i premažite s malo mješavine vode i ulja. Stavite peći na 180°C cca 45-60 minuta (ovisno o debljini tijesta). Ako vidite da vam se na vrhu brzo zapekla, prekrijte alu-folijom, pa samo pred kraj maknite da se napravi korica

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, Sastojci:
Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.291

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • novogodisnja mousse torta

    Novogodišnja mousse torta s pjenušcem, bijelom čokoladom i višnjama

  • gingerbread

    Kolačići s đumbirom (Gingerbread)

  • gingerbread kucica

    Gingerbread kućica

  • bozicni liker

    Božićni liker

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *