Švicarski Rösti

2016-06-12
svicarski rosti
  • Porcija : 2
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 60m

Iako je u povijesti ovo jelo bilo servirano kao doručak, danas će vam ga diljem Švicarske (ali i svijeta) poslužiti kao predjelo ili prilog. Mnogi švicarci ga smatraju nacionalnim jelom.

U osnovi se radi o popečcima od ribanog krumpira (najčešće prethodno kuhanog) uz dodatak soli, papra i ponekad (kao u ovom receptu) luka.

Sastojci

  • 2 veća krumpira
  • pola glavice luka
  • sol, papar
  • malo maslaca

Postupak

Korak1

Krumpire ogulite i skuhajte u lagano zasoljenoj vodi (15-ak minuta). Izvadite ih i dobro ohladite.

Korak2

Ohlađene krumpire naribajte, dodajte im sitno sjeckani luk te posolite i popaprite. Sve dobro pomiješajte.

Korak3

U tavi otopite maslac pa formirajte 4 hrpice od krumpira i luka. Svaku lagano spljoštite i pecite cca 5 minuta sa svake strane (dok ne porumene).

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, , Sastojci:, ,
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.354

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak