Svinjetina sa šampinjonima u pivu

2017-08-19
svinjetina sa sampinjonima u pivu
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 30m

Evo jednog brzog recepta za svinjetinu. Ja sam koristio odreske od slabine i leđa (neki ga zovu i minutni odrezak)… A pivo uzmite ono koje najviše volite jer u jelo ide samo 2,5 dcl pa ćete drugu polovicu morati popiti :)

Sastojci

  • 4 svinjska odreska od leđa
  • 2 žlice brašna
  • 1 žlica maslaca
  • 250 gr šampinjona
  • 2 mlada luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 grančica majčine dušice (1/2 žličice suhe)
  • 2,5 dcl svijetlog piva
  • sol, papar

Postupak

Korak1

Odreske lagano pobrašnite pa ih pecite na maslacu po 1-2 minute sa svake strane dok ne dobe boju. Izvadite ih iz tavice.

Korak2

Na istoj masnoći dinstajte sjeckane šampinjone, mladi luk, protisnuti češnjak i majčinu dušicu. Nakon 2-3 minute vratite meso i sve zalijte s 2,5 dcl piva. Pojačajte vatru dok ne zakipi pa smanjite vatru, poklopite i pustite da se kuha 7-8 minuta.

Korak3

Maknite s vatre, ali ostavite još u tavici cca 3-4 minute prije posluživanja

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

544

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem