Svinjetina u camembertu

2014-08-08
svinjetina u camembertu
  • Porcija : 4
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 25m
  • Spremno za : 30m

Sad će me možda neki veliki znalci “popljuvati” i reći da je Camembert prefini sir da bi se stavljao u umake, ali meni je baš dobar takav ;)

Inače, za one koji ne znaju, Camembert je autohtoni mekani francuski sir s bijelom plemenitom plijesni, pakiran u drvenim kutijicama. Jede se zajedno s tom pljesnivom koricom, jer mu ona i daje taj jedan poseban šmek… E sad, ako radite umak, morate biti svjesni da se korica neće rastopiti pa imate dvije mogućnosti – kao ja rezati ga jako jako tanko, kako komadići korice ne bi bili preveliki, ili ga oguliti – što je veeeelika šteta…

Sastojci

  • 400 gr svinjskog buta (tanki odresci)
  • maslac
  • sol, papar
  • 250 gr camemberta
  • 2 dcl milerama
  • 1 dcl bijelog vina
  • 1 žličica senfa

Postupak

Korak1

Na vatru stavite cca 2 žlice maslaca i pustite da se otopi.

Korak2

Odreske buta posolite i popaprite pa ispecite na maslacu po par minuta sa svake strane. Izvadite meso i zamotajte u foliju.

Korak3

Na tavu dodajte bijelo vino i pustite da zakuha. Postružite s tavice sve ostatke od pečenja mesa i pomiješajte s vinom kako bi vam umak bio još ukusniji.

Korak4

Dodajte sitno rezani camembert i pustite da se otopi. Dodajte senf i mileram i ostavite na vatri još koju minutu da se sve pomiješa.

Korak5

Servirajte meso preliveno umakom, a uz to možete poslužiti pečeno povrće (krumpir i mrkva)

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.125

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *