Svinjski file u začinjenoj korici

2017-05-25
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 60m
  • Spremno za : 1:30 h

Volim svinjski file, onako začinjenog u pećnici, s mladim krumpirom… Ali ponekad i on dosadi pa sam se poigrao s malo začina i koricom od krušnih mrvica i sezama… 

Sastojci

  • Cca 500 gr svinjskog filea
  • 2 žlice grčkog jogurta
  • 1 žličica senfa
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • Sol, papar
  • 2 češnja češnjaka
  • pola šalice krušnih mrvica
  • 1 žličica sjemenki gorušice
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 1 žličica sjemenki kumina
  • 2 žlice sezama (ja sam koristio crni i bijeli)

Postupak

Korak1

Svinjski file očistite od viška masnoće i opni (ako ih ima).

Korak2

Pomiješajte jogurt, senf, 2 žlice maslinovog ulja, protisnuti češnjak te začinite solju i paprom po želji. Dobivenom smjesom premažite file.

Korak3

Sjemenke gorušice, korijandera i kumina usitnite u mužaru pa ih dobro pomiješajte s krušnim mrvicama i sezamom. U to utisnite namazani file i dobro ga obložite.

Korak4

Prebacite file na lim za pečenje, lagano prelijte sa 2 žlice ulja i pecite prvih 15-ak minuta na 220 stupnjeva, a nakon toga smanjite na 170 i pecite dodatnih pola sata do 45 minuta (ovisno kako želite da meso bude pripremljeno).

Korak5

Kad je gotovo, prebacite na kuhinjsku dasku neka odstoji bar 15 minuta prije serviranja.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.048

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem