Svinjski gulaš s Guinnessom

2015-04-19
Svinjski gulas s Guinnessom
  • Porcija : 4
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 1:30 h
  • Spremno za : 2:00 h

Moram priznati da me irska kuhinja nije pretjerano oduševila – krumpir na sve moguće načine i uz jela uz koja pašu, ali i ona uz koja nikad ne bih spojio. Ipak, jedno jelo me zbilja oduševilo, a ovdje je moja varijanta… 

Sastojci

  • 500 gr svinjskog (ili junećeg) buta
  • sol, papar, crvena paprika
  • 1 luk
  • 3 mrkve
  • 5-7 krumpira
  • 5 dcl Guinnessa (ili nekog drugog crnog piva)
  • malo ulja
  • malo oštrog brašna

Postupak

Korak1

Meso narežite na kockice pa posipajte s mješavinom brašna, soli, paprike i papra. Sve dobro pomiješajte i stavite u frižider na pola sata. Sitno nasjeckajte luk, mrkvu narežite na kružiće, a krumpir na kockice.

Korak2

Na malo vrućem ulju prepržite meso na nekoliko minuta. Kad dobije smeđu boju izvadite ga, a na istom ulju prvo prodinstajte luk dok ne postane staklast i mekan. Zatim dodajte mrkvu i vratite meso. Podlijte s pola piva i kuhajte dok ne zakipi pa smanjite vatru i poklopljeno kuhajte ukupno 90 minuta, povremeno miješajući.

Korak3

Nakon pola vremena (40-45 minuta) dodajte krumpir i ostatak piva pa poklopljeno kuhajte još 40-ak minuta. I dalje povremeno miješajte.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.247

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *