Svinjski krumpir gulaš

2014-05-25
  • Porcija : 4
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 2:00 h
  • Spremno za : 3:20 h

Za mene je ovaj gulaš pravi povratak u djetinjstvo i bakinu kuhinju… Ameri bi ga nazvali comfort food ili hrana za utjehu…

Sastojci

  • 400 gr svinjetine od buta
  • 1 veći luk
  • 1 veća mrkva
  • 1 korijen peršina
  • 2-3 paprike
  • 4 krumpira
  • sol, papar
  • mljevena paprika
  • 1/2 l mesnog temeljca
  • malo ulja

Postupak

Korak1

Meso, luk, papriku, mrkvu i peršinov korijen narežite na kockice, posolite, popaprite i zalijte sa 2 žlice ulja. Sve dobro pomiješajte pa stavite da se marinira oko sat vremena.

Korak2

Prebacite meso s povrćem na vruću tavu ili wok pa pržite 10-ak minuta. Posipajte mljevenom paprikom i dobro pomiješajte. Zatim sve stavite u posudu za pečenje s poklopcem, prelijte s pola litre mesnog temeljca (možete koristiti i kocku za juhu s vrućom vodom). Posolite i popaprite po želji.

Korak3

Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva (poklopljeno) i ostavite da se krčka oko sat i pol. Povremeno provirite i dodajte još vode ukoliko je potrebno.

Korak4

Nakon sat i pol kuhanja, dodajte i krumpir narezan na kockice i vratite u pećnicu na još sat i pol.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

4.712

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • kruh s bucinim sjemenkama i mozzarellom

    Kruh s bučinim sjemenkama i mozzarellom

  • zarolana pita sa sirom

    Rolana pita sa sirom

  • peciva s ostatkom pire krumpira

    Mekana peciva s ostatkom pire krumpira

  • pita muffin

    Pita muffini

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    566,35 kcl
  • Bjelančevine

    21,71 gr
  • Ugljikohidrati

    43,98 gr
  • Masti

    34,02 gr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *