Talijanske ružice s mozarellom, bosiljkom i jogurtom

2017-09-17
talijanske ružice
  • Količina : 10-12 ružica
  • Priprema : 30m
  • Kuhanje : 15m
  • Spremno za : 2:00 h

Još malo okusa Italije za vikend doručak. Nije baš brzinski jer se tijesto mora dizati oko sat vremena, ali vrijedno je malo strpljenja :) 

talijanske ružice

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • žličica šećera
  • 2,5 dcl mlake vode
  • 500 gr glatkog brašna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 1 jaje
  • Za nadjev i preljev:
  • 10-12 mini mozarella (ili trgajte na komadiće)
  • 100 gr čvrstog jogurta
  • 1 jaje
  • žličica suhog bosiljka
  • 1 žlica maslinovog ulja

Postupak

Korak1

U mlaku vodu umiješajte kvasac, šećer i žličicu brašna. Ostavite na toplom par minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte sve ostale sastojke za tijesto i izmijesite ga (najbolje mikserom jer je tijesto jako ljepljivo - takvo mora i ostati, ne dodajte mu dodatno brašna). Ostavite ga na toplom da se diže cca sat vremena (pokriveno plastičnom folijom).

Korak2

U međuvremenu napravite prelljev od jogurta, jaja, bosiljka i ulja. Mozarellu ne miješate u nadjev. Ako koristite mozarellu u komadu, pripremite ju tako da narežete na komadiće cca 2-3 cm.

Korak3

Kad se tijesto udvostručilo, malo ga izmijesite na pobrašnjeloj podlozi i formirajte 10-12 kuglica. Svaku razvaljajte pa u sredinu stavite mozarellu i malo preljeva. Zarežite malo nožem na četiri mjesta kao da ćete rezati na četvrtine, ali režite samo do nadjeva. Formirajte ružicu tako da prvo podignete dvije suprotne strane prema nadjevu, a onda oko toga dvije preostale (kao na slici gore). Prebacite na lim za pečenje i premažite s još preljeva.

Korak4

Pecite 12-15 minuta na 220 stupnjeva.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

182

Moglo bi vas zanimati:
  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

  • ragu alla bolognese

    Ragu alla Bolognese