Tamagoyaki – japanski rolani omlet

2016-07-16
Tamagoyaki
  • Porcija : 1
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 20m

Tamagoyaki je japanska verzija rolanog omleta u kojeg po želji možete dodati neko povrće poput mrkve ili mladog luka, a u nekoj verziji koju vjerojatno više ne možete zvati japanskom – i sir, šunku, šampinjone i sve što inače stavljate u svoj klasičan omlet…

U svakom slučaju, za ovaj omlet treba malo spretnosti, ali s nekoliko ponavljanja i vježbom postat ćete pravi majstori :) A ja ću se u ovom receptu potruditi objasniti kako to točno ide…

Sastojci

  • 3 jaja
  • 1 manja mrkva
  • 1 mladi luk
  • 1 žlica soja sosa
  • malo sira po želji
  • ulje

Postupak

Korak1

Jaja lagano pomiješajte da postanu kompaktna (nemojte ih premiješati) pa dodajte soja sos i jako sitno narezanu mrkvu i mladi luk.

Korak2

U neprijanjajuću tavu ulijte malo ulja pa maknite višak kuhinjskim ubrusom (kao kad pečete palačinke). Ulijte tanki sloj mješavine jaja i povrća. Kad vidite da je napola gotovo, krenite ga rolati do pola omleta.

Korak3

Povucite omlet prema onom rubu tavice s koje ste krenuli rolati (tako da vam zarolani dio sad bude uz sam rub tavice), a na oslobođeni dio ulijte jednako tanak sloj smjese. Ona će se "spojiti" s ostatkom omleta. Nastavite rolati gdje ste stali, opet do pola. Ako želite, sad možete dodati i malo sira.

Korak4

Opet povucite omlet prema rubu, a na oslobođeni dio tavice ulijte smjesu. Nastavite tako dok ne potrošite svu smjesu. Što tanje radite omlet i što ga više puta rolate, to će imati više slojeva i bit će ljepši.

Korak5

Kad je gotov, prebacite ga na dasku za rezanje i ostavite da se malo ohladi. Režite ga na veličine zalogaja i poslužite.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.994

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak