Teriyaki tuna u sezamu

2016-07-16
teriyaki tuna u sezamu
  • Porcija : 2
  • Priprema : 5m
  • Kuhanje : 5m
  • Spremno za : 10m

Jednostavno, brzo, a jako efektno i fino… Naravno, pod preduvjetom da imate svježu tunu :) U originalu se ovo jelo prži na jakoj vatri po 15-ak sekundi sa svake strane. Tako se dobije prepržena tuna okolo, a sirova unutra. Moram priznati da nisam ljubitelj sirove ribe, pa makar ona bila i tuna. Tako da je kod mene ravnomjerno lagano pečena. Vi sami izaberite kako vam odgovara…

Sastojci

  • odrezak tune
  • teriyaki umak
  • sjemenke sezama (crne i bijele)
  • malo ulja za prženje

Postupak

Korak1

Odrezak tune odrežite na dugačke komade široke cca 2-3 cm. Svaki taj komad umočite u teriyaki umak pa uvaljajte u sezam.

Korak2

Zagrijte ulje u tavici pa kad se ugrije smanjite vatru na srednje jaku. Pržite tunu sa svake strane otprilike minutu.

Korak3

Poslužite tunu narezanu na komadiće veličine zalogaja, uz rižu i teriyaki umak.

Skini recept u PDFu

Tip recepta: Tagovi:, , , Sastojci:, ,
Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.381

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak