Tijesto za Gyoze (japanske raviole)

2016-07-09
  • Količina : 40-ak komada
  • Priprema : 60m
  • Spremno za : 1:30 h

Gyoze su zapravo japanski ravioli… Oni koji stranicu prate nešto dulje, vidjeli su pred koju godinu recept za wontone (kineske raviole), kao i kako napraviti tijesto za njih… Ova japanska verzija je slična, ali se malo razlikuje po teksturi i debljini samih raviola. Naravno, i ovdje možete dati mašti na volju što se tiče punjenja, kao i umaka.

Neću vas lagati i reći da je priprema brza. Treba vam vremena, ali vjerujte mi – nećete požaliti… Same Gyoze možete pripremati na četiri različita načina – kuhati ih na pari ili u vodi, pržiti u ulju ili kao što ih ja najviše volim pripremati – lagano zapržiti jednu stranu u tavi i onda zaliti vodom i brzo poklopiti da se skuhaju u pari. 

Sastojci

  • 120 gr oštrog brašna
  • 120 gr glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1,2 dcl kipuće vode
  • krumpirov ili kukuruzni škrob za posipavanje (gustin)

Postupak

Korak1

Prosijte oba brašna u posudu za miješanje kako ne bi bilo grudica. U kipuću vodu umiješajte sol pa sve pomiješajte sa brašnom. Dobro je koristiti kineske štapiće jer se tijesto na njih neće lijepiti kao na žlicu ili lopaticu. Kad više ne možete miješati štapićima, mijesite rukama cca 10 minuta.

Korak2

Podijelite tijesto na dva dijela pa od svakog napravite valljak i zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da miruje 30 minuta.

Korak3

Nakon pola sata svaki valjak još malo izmijesite i stanjite pa narežite na 20-ak komadića (ukupno dakle 40). Posipajte dasku na kojoj ćete raditi gustinom.

Korak4

Svaki komadić pritisnite rukom i oblikujte disk kojeg onda razvaljajte najtanje što možete. Kako vam (bar u početku) sigurno neće ispasti savršeni krugovi, režite ih modlom za kolače ili nekim drugim okruglim kalupom. Između svakog komada tijesta posipajte gustin kako se ne bi lijepili jedan za drugog.

Korak5

Tijesto možete držati u frižideru 3-4 dana, a zamrznuto i do mjesec dana. Pazite samo da između bude dovoljno gustina da se ne lijepe, a iz vrećice za zamrzavanje (one sa zatvaračem) istisnite što više zraka.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.155

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak