Torta s kruškama, medom i bademima

2017-05-15
torta s kruskama medom i bademima
  • Količina : Kalup 18 cm
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 40m
  • Spremno za : 1:30 h

Ovo je torta u koju ne ide ni brašno, ni šećer, ni mlijeko i mliječni proizvodi. Savršena je za sve koji ne smiju jesti navedene sastojke, ali je toliko ukusna i jednostavna da će se u nju zaljubiti i svi ostali… 

Sastojci

  • 3 jaja
  • 100 gr meda
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3 kruške (350 gr)
  • 225 gr mljevenih badema
  • 1 žličica praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • žličica cimeta
  • prstohvat soli

Postupak

Korak1

Odvojite žutanjke od bjelanjaka pa napravite čvrsti snijeg od tri bjelanjka.

Korak2

U drugoj posudi pomiješajte žutanjke s medom i maslinovim uljem. Dodajte naribane kruške (s korom), mljevene bademe, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i prstohvat soli. Sve dobro pomiješajte.

Korak3

Pažljivo dodajte snijeg od bjelanjaka - malo pomalo, pazeći da smjesa ostane što prozračnija.

Korak4

Kalup za tortu lagano namastite, a na dno stavite pek papir. Ulijte smjesu i pecite na 160 stupnjeva cca sat vremena. Nakon pečenja, a prije vađenja iz kalupa, ostavite da se ohladi bar pola sata.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

993

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem