Tuna burgeri

2014-05-09
  • Porcija : 4
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 35m

Popečci, polpete, burgeri… Ma zovite ih kako god želite, dok god su dobri :) Ove tunine možete preliti s finim jogurt umakom s krastavcima i mentom

Sastojci

  • 2 konzerve tune (ocijeđene)
  • 4 pune žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica kopra
  • 1-2 žlice sjeckanog peršina
  • 1 žlica svježeg bosiljka (ili 1 žličica sušenog)
  • korica 1 limuna
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 jaja
  • 1 mladi luk (sitno sjeckani)
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • maslac

Postupak

Korak1

Dobro usitnite tunu pa joj dodajte sve ostale sastojke osim krušnih mrvica, ulja i maslaca. Dobro pomiješajte. Po potrebi dozirajte krušne mrvice (cca 4 žlice) da dobijete kompaktnu smjesu.

Korak2

Rukama formirajte kuglice pa ih lagano pritisnite da dobijete formu burgera. Slažite ih na pek papir.

Korak3

Burgere na pek papiru stavite na 15-ak minuta u škrinju.

Korak4

Na tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac. Pecite burgere po 3-4 minute na svakoj strani, a nakon što ih izvadite, stavite ih na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.

Prosječna ocjena člana

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Ocijeni ovaj recept

2 ljudi ocijenilo recept

1.552

Moglo bi vas zanimati:
  • fittata

    Frittata iz pećnice

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Nutritivne informacije

Informacije su po porciji/komadu

  • Kalorije

    427,83 kcl
  • Bjelančevine

    25,7 gr
  • Ugljikohidrati

    5,8 gr
  • Masti

    33,36 gr