Turska pita (borek) s fetom i peršinom

2015-06-01
Turska pita s fetom i persinom
  • Količina : 3 pite
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 35m
  • Spremno za : 45m

Stiže još malo turske kuhinje na ove stranice i to u obliku dvije vrste pita, savijača, štrudli ili kako bi sami Turci rekli – “boreka”. Dakle, za one koji stalno tupe da je burek samo od mesa, a ostalo su pite, u turskoj kuhinji je pita nešto sasvim drugo, a ovo je “borek”. Prva današnja pita je ova s fetom i peršinom, a nakon nje slijedi i verzija sa svježim sirom i špinatom.

Sastojci

  • 3 kore za savijaču
  • 250 gr feta sira
  • šaka svježeg peršina
  • 1 jaje
  • 1 jogurt
  • 4 žlice ulja
  • maslac za posudu

Postupak

Korak1

U jednoj zdjelici izmutite jaje s jogurtom i uljem.

Korak2

Raširite koru za savijaču pa na rub složite kockice fete i sjeckani peršin. Ostavite par centimetara sa svake strane pa te rubove preklopite kako smjesa ne bi curila. Sa prethodno pripremljenom mješavinom jaja, jogurta i ulja malo pokapajte koru pa sve zarolajte.

Korak3

Stavite pite u lagano namašćenu posudu za pečenje pa sve prelijte ostatkom mješavine jaja, jogurta i ulja. Pecite na 190 stupnjeva 35 minuta ili dok pite ne porumene.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

2.141

Moglo bi vas zanimati:
  • kiymali pide turska pizza

    Kiymali pide (ili turska pizza)

  • Turska pita sa spinatom i sirom

    Turska pita (borek) sa špinatom i svježim sirom

  • Gozleme s fetom i spinatom

    Gozleme sa fetom i špinatom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *