Tzatziki umak

2017-05-21
Tzatziki
  • Priprema : 15m
  • Spremno za : 15m

Ovaj divni grčki umak savršeno paše uz mnoga mesna jela, pogotovo ona s grilla. Ali u nedostatku ideja, može proći i samo on uz fine domaće grčke pitice… 

Sastojci

  • 1 krastavac
  • 300 gr kremastog grčkog jogurta
  • 2 žlice alkoholnog octa
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog kopra
  • sol i papar po želji

Postupak

Korak1

Krastavac ogulite i naribajte pa ga posolite i stavite u sito ili cjedilo 10ak minuta da sol izvuče vlagu.

Korak2

Za to vrijeme pripremite ostale sastojke. Jogurtu dodajte ocat, ulje, protisnuti češnjak i dobro promiješajte.

Korak3

Ocijedite višak vlage iz krastavaca (snažno rukama ili još bolje gazom ili krpom) pa pridodajte pripremljenom jogurtu. Začinite po želji i za kraj dodajte kopar.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

733

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak