Velški kroketi s porilukom i sirom (Glamorgan sausage)

2016-07-02
Glamorgan sausage
  • Količina : 16 kroketa
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 60m

Glamorgan sausage su svojevrsni kroketi s porilukom, kruhom, senfom, jajima i sirom (koji bi po originalnoj recepturi trebao biti Caerphilly, a s obzirom da mi je do Walesa malo daleko, poslužio je i miks cheddara i parmezana)… Tamo se tradicionalno poslužuju sa salatom od rajčice…

Sastojci

  • 225 gr tosta ili kruha
  • 75 gr ribanog sira (cheddar)
  • 50 gr ribanog parmezana
  • 3 jaja + 1 za paniranje
  • sol, papar
  • malo senfa (1/2 žličice)
  • 175 gr poriluka
  • 50 gr maslaca
  • 1 žlica peršinovog lista
  • oštro brašno za paniranje
  • krušne mrvice za paniranje

Postupak

Korak1

Kruh usitnite u blenderu. Bolje ispadnu sa svježe napravljenim mrvicama nego suhim kupovnim. Poriluk sitno nasjeckajte i malo prodinstajte na maslacu - 3-4 minute. Ohladite ga te dodajte krušnim mrvicama.

Korak2

U smjesu dodajte sireve, 3 jaja, senf i sitno sjeckani peršinov list. Sve dobro pomiješajte, začinite pa ukoliko je smjesa presuha (ovisi o veličini jaja) dodajte malo mlijeka.

Korak3

Od smjesa oblikujte 16 kroketa u obliku kobasa pa ih uvaljajte u brašno i ostavite 10-ak minuta u frižider (bit će vam lakše dalje panirati).

Korak4

Nakon što su se malo stisnuli u frižideru, uvaljajte ih u razmućeno jaje pa u krušne mrvice. Opet stavite 10-ak minuta u frižider.

Korak5

Pecite u vrućem ulju nekoliko minuta sa svake strane pa odložite na kuhinjski ubrus da se ocijedi većina masnoće.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.225

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak