Voćni-sočni

2014-07-24
  • Količina : 30-ak kolačića
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 35m
  • Spremno za : 3:00 h

Evo jedne jednostavne, a osvježavajuće ljetne slastice… Priprema ovog kolača je kratka, ali ipak treba odstajati neko vrijeme u frižideru kako bi se stisnuo voćni puding…

Sastojci

  • 1 cup + 2 žlice (200 + 25 gr) smeđeg šećera
  • 3 jaja
  • 2 jogurta
  • 1/2 cup (1,2 dcl) ulja
  • 2 cup (250 gr) oštrog brašna
  • prašak za pecivo
  • vanilin šećer
  • kompot od breskve
  • voćni sok
  • 2 vrećice pudinga od vanilije

Postupak

Korak1

Pjenasto izmiksajte 1 cup (200 gr) šećera, vanilin šećer i jaja. Dodajte jogurt i ulje i nastavite miksati.

Korak2

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte u prethodnu smjesu.

Korak3

Stavite biskvit u kalup i pecite na 175 stupnjeva 10 minuta.

Korak4

Narežite breskve iz kompota na kockice (sok nemojte baciti nego ga ostavite za kasnije) pa rasporedite po biskvitu. Vratite kolač u pećnicu i pecite ga još 20 minuta.

Korak5

Za to vrijeme napravite preljev. Soku iz kompota dodajte neki drugi voćni sok (multivitamin, naranča) da dobijete ukupno 7 dcl tekućine.

Korak6

Većinu soka stavite kuhati, a u otprilike 1 dcl umiješajte 2 žlice šećera i dva praška za puding od vanilije. Dobro promiješajte da nema grudica pa ulijte u vrući sok. Nastavite kuhati neprestano miješajući pjenjačom dok se puding skroz ne zgusne.

Korak7

Prelijte ga po još vrućem kolaču i ostavite da se hladi - prvo na sobnoj temperaturi pa onda u frižideru.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4.5 / 5)

4.5 5 4
Ocijeni ovaj recept

4 ljudi ocijenilo recept

1.234

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *