Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

2018-01-08
  • Porcija : 1
  • Priprema : 2m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 15m

Iako nam zima baš i nije nešto ove godine, za neke zimske radosti uvijek ima vremena… Možda nam vani ne sniježi, a topla dekica na kauču služi samo kao ukras, svejedno se možemo podsjetiti u kojem smo godišnjem dobu – jednom vrućom čokoladom… 

Sastojci

  • 2,5 dcl mlijeka
  • 1 štapić cimeta
  • 1 žličica vanilije
  • 2 žličice kakaa
  • 50 gr tamne čokolade
  • prstohvat soli
  • malo šećera (po želji)

Postupak

Korak1

Mlijeko, vaniliju i cimet stavite na srednju vatru. Kad se pojave mjehurići i mlijeko je blizu vrenja smanjite vatru i pustite da tako krčka par minuta kako bi cimet otpustio što više okusa.

Korak2

Nakon cca 5 minuta izvadite cimet pa dodajte kakao i pomiješajte da se otopi. Zatim dodajte sjeckanu čokoladu i prstohvat soli te malo šećera (ako baš morate). Miješajte dok se čokolada ne otopi.

Korak3

Poslužite s malo šlaga i strugotinama čokolade.

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

93

Moglo bi vas zanimati:
  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • novogodisnja mousse torta

    Novogodišnja mousse torta s pjenušcem, bijelom čokoladom i višnjama

  • birzi vocni desert u casi

    Brzi voćni desert u čaši