Welsh rarebit

2016-06-27
Welsh rarebit
  • Količina : 4 sendviča
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 10m
  • Spremno za : 25m

Kao i diljem Ujedinjenog Kraljevstva, tako i u Walesu vole bogati, pravi radnički doručak… Pa čak i kad se umjesto jaja, kobasica, graha i tosta odluče na sendvič, opet to mora biti kalorijski obogaćeno… Ovaj velški specijalitet je perfektan spoj tostiranog kruha, rajčice i bogatog preljeva od sira.

Sastojci

  • 25 gr maslaca
  • 200 gr sira (gauda, ementaler, cheddar)
  • 0,5 dcl mlijeka
  • 1/2 žličice senfa
  • sol, papar
  • 8 kriški tosta ili kruha
  • 1 velika mesnata rajčica
  • nekoliko listića bosiljka

Postupak

Korak1

Na vatri otopite maslac pa smanjite temperaturu i dodajte ribani sir i miješajte dok se sir ne otopi. Dodajte mlijeko, senf i malo soli i papra i miješajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu.

Korak2

Tostirajte kruh, a rajčicu narežite na tanke šnite. Na četiri šnite kruha složite rajčicu i bosiljak pa poklopite preostalim kruhom. Sendviče stavite na lim za pečenje i prelijte ih umakom od sira.

Korak3

Pecite 10-15 minuta na 200 stupnjeva na gornjoj rešetki pećnice.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

1.077

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak