Wontoni sa svinjetinom

2015-05-31
  • Količina : 25-30 wontona
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 40m

Kao što sam već najavio u prethodnom receptu gdje sam objasnio kako se radi tijesto za ove kineske raviole, konačno sam i ja odlučio napraviti svoje prve. I to one s punjenjem koje se najčešće priprema – svinjetinom. Ukoliko vam neki od sastojaka nedostaje, ne očajavajte, koristite one sastojke koje imate – umjesto umaka od kamenica, stavite samo nešto veću količinu soja sosa, a umjesto kineske mješavine pet začina, koristite one koje imate ili vama odgovaraju. Tako sam i ja umjesto kineskog kupusa koristio nekoliko listova kelja. Čim su gotovi poslužite ih s umakom za wonton.

Sastojci

  • 250 gr mljevene svinjetine
  • 2 cm svježeg naribanog đumbira
  • 1 sitno sjeckani mladi luk (sa zelenim dijelom)
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žlica umaka od kamenica
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica mješavine pet začina
  • 1 jaje
  • 3-4 sitno sjeckana lista kelja (umjesto kineskog kupusa)
  • 25-30 komada tijesta za wonton

Postupak

Korak1

U zdjeli dobro pomiješajte sve sastojke (naravno osim tijesta) za ovo jelo.

Korak2

Stavite po žličicu nadjeva u sredinu svakog wontona . Prst namočite u vodu i lagano navlažite rubove. Preklopite wonton na pola pa pritisnite rubove pazeći da istisnete sav zrak. Rubove možete dodatno ukrasiti i pritisnuti radeći "valove" na rubu (pogledati sliku)

Korak3

Wontone možete pripremiti na nekoliko načina - prvi i meni najdraži su prženo pareni. Prvo u tavicu ili wok stavite malo ulja. Dobro zagrijte pa slažite wontone tako da dio s punjenjem bude dolje. Pržite ih otprilike minutu. Nakon toga smanjite vatru i ulijte otprilike pola dcl vode (dobro pazite da ne zapalite kuhinju jer će doći do prskanja ulja) i odmah poklopite kako bi para skuhala raviole. Kuhajte tako zaklopljeno cca 5-6 minuta. Druga varijanta je kuhanje u kipućoj vodi 10-ak minuta, a treća je kuhanje na pari 15-ak minuta.

Korak4

Poslužite odmah s umakom od soja sosa i rižinog octa u kojeg po želji možete dodati malo čilija.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

1.495

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *