Yakitori – japanski pileći ražnjići

2016-07-09
Yakitori
  • Količina : 8 ražnjića
  • Priprema : 10m
  • Kuhanje : 20m
  • Spremno za : 30m

Evo još malo japanske kuhinje. Osnova je vrlo jednostavna – pileće meso i povrće nabodeno na štapiće i pečeno na grillu. Tajna je ovaj put u umaku… Naravno, ako nemate mirina (rižinog vina) koji je jedan od sastojaka umaka, umiješajte malo sakea… Ako pak nemate ni njega, ostavite samo soja sos. Nije baš 100% isto, ali vjerujem da ćete uživati…

Sastojci

  • 4 komada filea pilećeg zabatka ili batka
  • 1 paprika
  • 1 mladi luk
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 dcl mirina (rižinog vina) ili 1-2 žlice sakea
  • 2 žlice šećera
  • sol i papar

Postupak

Korak1

Prvo napravite umak. Soja sos, mirin i šećer stavite na laganu vatru i kuhajte dok se malo reducira, a šećer otopi.

Korak2

Štapiće za ražnjić potopite u vodu prije pečenja da se ne zapale.

Korak3

Meso narežite na komadiće veličine zalogaja, kao i papriku i mladi luk. Nabadajte na štapiće komad mesa, pa povrće, pa meso i tako u krug. Malo posolite i popaprite.

Korak4

Pecite nekoliko minuta na grillu sa svake strane, dok meso ne bude skoro gotovo. Zatim umočite ražnjiće u pripremljeni umak, stavite u posudu za pečenje i zapecite na 200 stupnjeva 5-10 minuta.

Korak5

Poslužite s rižom i posipajte s malo mladog luka.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(5 / 5)

5 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

946

Moglo bi vas zanimati:
  • pulled pork vucena svinjetina

    Vučena svinjetina (pulled pork)

  • pileca korma s indijskim orasima

    Pileća korma s indijskim orasima

  • naan

    Naan

  • limoncello

    Limoncello – liker od limuna

  • marinara umak

    Marinara umak