Zebra torta

2014-07-20
  • Količina : 20-ak šnita
  • Priprema : 20m
  • Kuhanje : 35m
  • Spremno za : 2:00 h

Uz samo malo dodatnog truda, brzi biskvit možete pretvoriti u prekrasnu zebrastu tortu… Inspiracija je ovaj put bila Lorraine Pascale s 24kitchen kanala… Uz sitne dodatke :)

Sastojci

  • 250 ml biljnog ili suncokretovog ulja
  • 250 gr šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 4 jaja
  • vanilija ili vanilin šećer
  • 300 gr brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 25 gr kakaa
  • Za preljev od čokolade:
  • 1 dcl vrhnja za šlag
  • 100 gr gorke čokolade
  • malo maslaca za kalup

Postupak

Korak1

Miksajte ulje, šećer, mlijeko, jaja i vaniliju.

Korak2

Odvojite 400 ml (cca 400 gr) smjese u posebnu posudu pa umiješajte 175 gr brašna sa 1 žličicom praška za pecivo.

Korak3

U ostatak smjese umiješajte 125 gr brašna sa 1 žličicom praška za pecivo i 25 gr kakaa.

Korak4

Kalup za tortu namažite s malo maslaca, a na dno stavite papir za pečenje. Na sredinu kalupa ulijte otprilike dvije žlice bijele smjese. Zatim na sredinu te smjese ulijte crnu. Vidjet ćete kako se smjese šire prema rubovima, kako ih naizmjence slažete. Malo bijele, pa malo crne u sredinu, pa opet bijela i tako redom dok ne potrošite sve.

Korak5

Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva otprilike 35 minuta, a nakon što je gotova ostavite na sobnoj temperaturi i pustite da se hladi.

Korak6

Zagrijte vrhnje za šlag pa ga prelijte preko sitno natrgane čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi pa prelijte sve preko biskvita. Možete dodati i malo narančine korice. Uz ovu tortu možete poslužiti i malo voća ili kompota.

Skini recept u PDFu

Prosječna ocjena člana

(4 / 5)

4 5 1
Ocijeni ovaj recept

1 ljudi ocijenilo recept

2.703

Moglo bi vas zanimati:
  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem

  • Vruća čokolada s vanilijom i cimetom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *