Zebrasti cheesecake

2017-05-07
zebrasti cheesecake
  • Količina : Kalup 18 cm
  • Priprema : 15m
  • Kuhanje : 1:30 h
  • Spremno za : 4:00 h

Neki će reći da ovo nije pravi cheesecake, ali pošto je torta u koju ide i sir, ja ću ju i dalje zvati cheesecake 😉 Ova verzija je s dodatkom kakaa, a u jednoj rođendanskoj torti sam koristio ovaj recept kao podlogu i umjesto kakaom, pireom od jagode sam ju prošarao crvenom… 

Sastojci

  • 125 gr krem sira
  • 30 gr + 50 gr šećera u prahu
  • 40 gr ulja
  • 60 gr mlijeka
  • 30 gr gustina
  • 1 limun
  • 1 žlica kakaa

Postupak

Korak1

U zdjeli na pari pomiješati krem sir, ulje i 30 gr šećera u prahu. Miješati dok se ne dobije glatka kremasta smjesa. Maknuti s pare, i dodati mlijeko pa pomiješati.

Korak2

U smjesu dodati jedan po jedan žutanjak, miješajući cijelo vrijeme. Dodati 2 žličice limunovog soka, ribanu limunovu koricu i gustin pa miješati dok ne bude grudica.

Korak3

Posebno izmutiti bjelanjke, žličicu limunovog soka i 50 gr šećera u prahu u čvrsti snijeg. Lagano pomiješati s prvom smjesom i podijeliti u dva dijela. U pola smjese umiješati prosijani kakao.

Korak4

Kalup premazati maslacem i posipati gustinom ili brašnom. Zatim u centar staviti dvije žlice bijele smjese, zatim u sredinu toga dvije žlice crne, pa opet bijelu i tako dok ne potrošite sve. Malo pomalo će se smjese širiti prema rubovima i kreirati šare.

Korak5

U pećnicu stavite posudu s kipućom vodom da se stvori vlaga. Peći na 150 stupnjeva 90 minuta. Ako vidite da vrh počinje pucati smanjite temperaturu na 140.

Korak6

Iako ju možete konzumirati već nakon što se malo ohladi, ipak je bolja kad odstoji koji sat u frižideru.

Prosječna ocjena člana

(0 / 5)

0 5 0
Ocijeni ovaj recept

0 ljudi ocijenilo recept

645

Moglo bi vas zanimati:
  • kremsnite

    Kremšnite na moj način (verzija 1)

  • crno bijeli choco banana muffini

    Crno-bijeli choco banana muffini

  • Palačinke u pjenici od vina

  • Vruća bijela čokolada s mentom

  • Naopake tortice s kivijem