Evo na ovim stranicama još malo egzotike… Lagano meso poput pilećeg savršeno se slaže i s okusima koje nismo možda navikli gledati u slanim jelima… Tako je na red došao i ananas… Piletina se za ovu priliku marinira u indijskoj tandoori mješavini začina uz dodatak jogurta. Kako napraviti svoju tandoori mješavinu, možete pogledati na ovom linku


Salata od piletine i ananasa
Priprema
15 mins
Kuhanje
15 mins
Spremno za
1 hr 30 mins
 

Malo egzotike

Slijed: Salata
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 4 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • 2 pileća filea
  • 1 jogurt
  • 1 žlica tandoori začinske mješavine
  • sok 1 limuna
  • 1/4 svježeg ananasa (nikako iz kompota!)
  • 8 cherry rajčica
  • 1 mladi luk
  • nekoliko listova zelene salate
  • maslinovo ulje
  • sol papar
Postupak
  1. Piletinu narezati na trakice. U posudi dobro pomiješati sve sastojke za marinadu (tandoori, jogurt i 1/2 limunova soka) pa marinirati piletinu sat vremena u frižideru
  2. Nakon sat vremena izvaditi meso iz marinade i peći ga na laganoj vatri sa svih strana pa staviti da se ohladi
  3. Pomiješati piletinu, ananas i povrće te preliti dresingom od maslinovog ulja, limunovog soka, soli i papra