Evo još jednog “leftovers” jela… Ovaj put spašavamo ostatke piletine od ručka i to na način da ih uz šampinjone, mladi luk i malo vrhnja umotamo u kore za savijaču…

savijaca s piletinom i gljivama


savijača s piletinom i gljivama
Priprema
30 mins
Kuhanje
30 mins
Spremno za
1 hr 30 mins
 

Ostaci piletine u novom ruhu...

Slijed: Snack
Kuhinja: Ostalo
Porcija: 4 savijače
Autor: daliborce
Sastojci
  • 8 kora za savijaču
  • 200-300 gr pečene piletine
  • malo ulja
  • 1 manji luk
  • 250 gr šampinjina
  • majčina dušica
  • 2 kisela vrhnja
  • 2 mlada luka
  • 100 gr sira (gauda, dimsi, cheddar)
  • malo maslaca za premazati kalup
  • sol, papar
Postupak
  1. Na malo ulja popržite sitno sjeckani luk dok ne omekša. Dodajte sjeckane šampinjone, malo majčine dušice, pa ih pržite nekoliko minuta. Maknite s vatre i pustite da se malo ohlade.

  2. Sitno nasjeckajte ostatke pečene piletine, pa im dodajte ohlađene šampinjone s lukom i jedno kiselo vrhnje (drugo je za preljev). Nasjeckajte i mladi luk pa dodajte u smjesu. Začinite soli i paprom po želji.

  3. Stavite jednu koru za savijaču na radnu površinu i poškropite s malo ulja. Na nju stavite drugu koru, pa rasporedite nadjev na otprilike pola kore. Rolajte (naravno počevši od strane gdje je nadjev) savijaču i stavite u lagano namašćenu posudu za pečenje. Ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev.

  4. Preko savijača prelijte vrhnje i naribajte sir. Pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.