Shawarma je arapski način pripreme mesa koji podsjeća na nama poznatije kebabe ili gyrose.

Meso (janjetina, piletina, puretina, junetina, teletina ili miješano) se slaže u slojeve te se nekoliko sati peče na laganoj vatri, a zatim se reže oštrim nožem i “pakira” u pita bread. Sama riječ dolazi iz turskog jezika i znači “vrtiti se” s obzirom da se tako složeni slojevi vrte na okomito postavljenom ražnju dok se peku. Razlika u odnosu na kebab ili gyros je upravo u ovoj začinskoj mješavini u kojoj se meso marinira nekoliko sati.


Shawarma
Priprema
5 mins
Spremno za
5 mins
 

Shawarma je arapski način pripreme mesa, a ovo je mješavina začina za pripremu

Slijed: Začini
Kuhinja: Arapska
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 žlica kumina
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1/2 žlice pimenta
  • 1/2 žlice kurkume
  • 2 žličice češnjaka u prahu
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 1 žličica crnog papra
  • 1/2 žlice soli
Postupak
  1. Sve sastojke dobro usitniti (ako ne koristite mljevene) i pomiješati.
Bilješke

Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.