Iako postoje brojne gotove verzije mješavina s “toplim” začinima za kekse (od onih za paprenjake, medenjake, keksiće s đumbirom, pitu od bundeve…), ja ipak volim sam miješati začine jer tako uvijek možete korigirati neki sastojak kojeg manje volite da bi dobili baš okus koji vam najviše odgovara.

Tako i ovdje donosim začinsku mješavinu za Speculaas kekse...


Speculaas začinska mješavina
Priprema
5 mins
Spremno za
5 mins
 

Neizostavni začini za izradu poznatih keksa

Slijed: Začini
Kuhinja: Belgijska, Nizozemska
Autor: daliborce
Sastojci
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenih klinčića
  • 1/3 žličice muškatnog oraha
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 1/4 žličice mljevenog bijelog papra
  • 1/4 žličice mljevenog kardamoma
  • 1/4 žličice mljevenog korijandera
  • 1/4 žličice mljevenog anisa
Postupak
  1. Sve začine dobro pomiješati.
Bilješke

Ako pripremate veću količinu, samo se držite omjera, a mješavinu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.