Nakon klasičnog strombolija, stiže recept i za jedan drugačiji… Ova je varijanta idealna za neki vikend doručak…

Za izradu strombolija trebat ćete pola tijesta za pizzu kojeg možete pronaći na ovom linku

stromboli dorucak


Stromboli za doručak
Priprema
15 mins
Kuhanje
20 mins
Spremno za
45 mins
 

Jedan malo drugačiji doručak

Slijed: Doručak
Kuhinja: Američka, Talijanska
Tagovi: doručak, kajgana, pizza, stromboli
Porcija: 6 porcija
Autor: daliborce
Sastojci
  • 400 gr tijesta za pizzu (pola količine recepta iz bilješki)
  • 100 gr krem sira
  • 100 gr šunke
  • 100 gr gaude ili nekog masnog sira
  • 50 gr kulena
  • 2 jaja + 1 žumanjak
  • sol i papar
  • malo maslaca
  • malo parmezana
Postupak
  1. Prvo napravite kajganu. Lagano izmutite 2 jaja i pecite na otopljenom maslacu na laganoj vatri, lagano miješajući špatulom. Kad jaja budu gotova (bitno je da nisu tekuća) maknite s vatre i ostavite poklopljeno dok pripremate ostatak.
  2. Tijesto za pizzu razvaljajte na pek papiru (da vam bude lakše rolati) u oblik pravokutnika pa ga premažite krem sirom do cca 1 cm od ruba. Slažite šunku, kulen i sir preko krem sira.
  3. Uz jednu stranu tijesta (onu odakle ćete krenuti rolati) preko svega dodajte kajganu. Lagano posolite i popaprite. Onih cca 1 cm rubova koje ste ostavili praznima prebacite preko sastojaka kako ne bi iscurili tijekom pečenja. Zarolajte stromboli (počevši od dijela gdje su jaja) i prebacite na lim za pečenje.
  4. Premažite žutanjkom i posipajte ribanim parmezanom. Pecite 10 minuta na 220 stupnjeva pa smanjite na 180 i pecite dodatnih 10-12 minuta. Prije posluživanja ostavite bar 5 minuta da se ohladi.
Bilješke

Potrebno vam je pola količine tijesta za pizzu, a recept možete pronaći ovdje:

moja-kuhinja.com.hr/tijesto-za-pizzu/