Iako nosi naziv “talijanska”, lako bi se mogao proširiti pojam na “mediteranska”… Naime, radi se o miksu mediteranskog suhog bilja koje svojim okusima zbilja oplemenjuje razne tipove jela – od juha, umaka za tjesteninu, mesnih i ribljih jela pa sve do salata… Zapravo, ovu mješavinu slobodno dodajte svim jelima kojima želite pojačati mediteranski štih…

U pravilu se dodaje pri samom kraju kuhanja. U slučaju salata, dodate ga u dresing (maslinovo ulje i limunov sok ili ocat) te ostavite neko vrijeme da se okusi prožmu.


Talijanska mješavina začina
Priprema
5 mins
Spremno za
5 mins
 

Za sva mediteranska jela - povrtna, mesna, riblja...

Slijed: Začini
Kuhinja: Mediteranska, Talijanska
Autor: daliborce
Sastojci
  • 2 žlice origana
  • 2 žlice timijana
  • 2 žlice mažurana
  • 1 žlica ružmarina
  • 2 žlice bosiljka
  • 1 žlica peršina
  • 1 žlica kadulje
Postupak
  1. Sve sastojke dobro pomiješajte.

Bilješke

Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.