Evo recepta za jedno jelo kojeg nisam sam spremao, nego mi je bilo spremljeno… Ali me jednostavnost i “ukusnost” (je li to uopće prava riječ??) očarala pa ga dijelim ovdje 🙂


Tjestenina s kozicama u brandyu
Priprema
10 mins
Kuhanje
10 mins
Spremno za
20 mins
 

Brzo i jednostavno jelo s okusom mora

Slijed: Glavna jela
Kuhinja: Mediteranska
Tagovi: brandy, gamberi, kozice
Porcija: 2 porcije
Autor: daliborce
Sastojci
  • oko 250 gr kozica ili gambera
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • brandy
  • 200 gr tjestenine (zeleni rezanci)
Postupak
  1. Tjesteninu stavite kuhati prema uputama s pakiranja.
  2. Očistite kozice pa ih malo prepržite na vrućem ulju. Dodajte malo brandya i zapalite.
  3. Kad vatra ugasne, dodajte vrhnje za kuhanje pa posolite i popaprite po želji.
  4. Servirajte na ocijeđenoj tjestenini.